• MERE END 20 ÅRS ERFARING
  • EKSPERTER I RISTE
  • STORT LAGER AF STANDARDRISTE
  • HURTIG LEVERING

Sokkelaffugter

 

Flexi Riste sokkelaffugter er den helt rigtige løsning, når det kommer til ventilation af sokler hvor niveaufri adgang er nødvendig. Vi bestræber os på altid at have en fordelagtig sokkelaffugter pris i blandt vores store udvalg af sokkelaffugtere. 

SOKKELAFFUGTER: HISTORIEN BAG

Det fremgår af bygningsreglementet, at der skal være niveaufri adgang til alle indgangsdøre, herunder også terrasse- og altandøre.
Med niveaufri adgang menes det, at der ikke må være et trin mellem udendørs terrænniveau og gulvets niveau inde i bygningen.

Etablering af niveaufri adgang sker ofte ved, at man hæver det udendørs terræn op i samme niveau som inde i bygningen. Det er ikke god byggeskik, da man herved "begraver" soklen, og overfladevand kan trænge ind i soklen og opfugte organiske materialer i ydervægge og gulve, og derved øge risikoen for skimmelsvamp og råd.

 

LØSNINGEN

Voldgravsløsningen - Langs bygningens facader og gavle graves ca. 30 cm dybe render, hvis bunde ligger under niveauet for terrændækkets betonplade. Det anbefales at lave dræn i bunden af disse.
Bunden dækkes af f.eks. søsten eller skærver, men kun ca. 50% således, at der minimum er 150 mm fri sokkel.
En gitterrist lægges på voldgravsløsningen, hvilket der er flere grunde til

 

  • Sikre fortsat mulighed for adgang ved indgange
  • Minimere at voldgraven fyldes med blade og løv
  • Undgå at opsprøjt, fra regn, rammer facaden

 

Bredden af selve renden bør minimum være 100 mm. Det anbefales dog at lave renden bredere end de 100 mm. Dette er for, at evt. opsprøjt fra regn ikke nedbryder organiske materialer på facaden (som. f.eks. træbeklædning, mursten etc.)

 

Flexi Sokkelaffugter findes derfor i 3 standardbredder; 100, 200 og 300 mm. Læs mere om de tekniske specifikationer på vores Sokkelaffugter her.

BILLIG SOKKELAFFUGTER

Hos Flexi Riste har vi gode priser på sokkelaffugtere. Vores sokkelaffugtere er fremstillet af varmgalvaniseret stål, hvilket sikrer lang levetid og høj kvalitet til konkurrence dygtige priser.

Kan du ikke finde en sokkelaffugter som passer til netop dine behov? – Så kontakt os for et uforpligtende tilbud. Vi fremstiller sokkelaffugtere i egen produktion, hvilket betyder, at vi kan tilbyde sokkelrender præcis efter kundens ønsker.   

 

 

 

Hør Byggeskadefondens anbefalinger i videoen herunder