• MERE END 20 ÅRS ERFARING
  • EKSPERTER I RISTE
  • STORT LAGER AF STANDARDRISTE
  • HURTIG LEVERING

Flexi Sokkelaffugter

 

 

Flexi Riste sokkelaffugter er den helt rigtige løsning, når det kommer til ventilation af sokler hvor niveaufri adgang er nødvendig. Vi bestræber os på altid at have en fordelagtig pris blandt vores store udvalg af sokkelaffugtere. Vi laver sokkelaffugterne på bestilling i egenproduktion. Således får du bestilte sokkelaffugtere, hurtigt efter afgivet bestilling.

Kontakt os i dag, for at høre nærmere omkring mulighederne med Flexi Ristes sokkelaffugtere

 


 

 


 

SOKKELAFFUGTER: HISTORIEN BAG

Det fremgår af bygningsreglementet, at der skal være niveaufri adgang til alle indgangsdøre, herunder også terrasse- og altandøre.
Med niveaufri adgang menes det, at der ikke må være et trin mellem udendørs terrænniveau og gulvets niveau inde i bygningen.

Etablering af niveaufri adgang sker ofte ved, at man hæver det udendørs terræn op i samme niveau som inde i bygningen. Det er ikke god byggeskik, da man herved "begraver" soklen, og overfladevand kan trænge ind i soklen og opfugte organiske materialer i ydervægge og gulve, og derved øge risikoen for skimmelsvamp og råd.

Et billede af hvordan en sokkelaffugter fungerer

 


 

HVAD ER EN SOKKELAFFUGTER

En sokkelaffugter, eller en ”sokkelrende” er en rende, der løber langs en bygning. Dens funktion er at holde soklen tør og sørge for, at den ikke bliver fugtig eller tager skade når der etableres niveaufri adgang.

Niveaufri adgang er en regel, som skal sikre at alle har den samme mulighed for at komme ind i bygningen. Med andre ord må der ikke være forskel i niveau fra ude til inde.

En tegning der viser opsætning af sokkelaffugter

 LØSNINGEN

Voldgravsløsningen - Langs bygningens facader og gavle graves ca. 30 cm dybe render, hvis bunde ligger under niveauet for terrændækkets betonplade. Det anbefales at lave dræn i bunden af disse. Bunden dækkes af f.eks. søsten eller skærver, men kun ca. 50% således, at der minimum er 150 mm fri sokkel. En gitterrist lægges på voldgravsløsningen, hvilket der er flere grunde til:

 

  • Sikre fortsat mulighed for adgang ved indgange
  • Minimere at voldgraven fyldes med blade og løv
  • Undgå at opsprøjt, fra regn, rammer facaden

 

Bredden af selve renden bør minimum være 100 mm. Det anbefales dog at lave renden bredere end de 100 mm. Dette er for, at evt. opsprøjt fra regn ikke nedbryder organiske materialer på facaden (som. f.eks. træbeklædning, mursten etc.)

 

Flexi Sokkelaffugter findes derfor i 3 standardbredder; 100, 200 og 300 mm. Læs mere om de tekniske specifikationer på vores Sokkelaffugter her.

 


 

 


 
BILLIG SOKKELAFFUGTER TIL NIVEAUFRI ADGANG

Hos Flexi Riste har vi gode priser på sokkelaffugtere. Vores sokkelaffugtere er fremstillet af varmgalvaniseret stål, hvilket sikrer lang levetid og høj kvalitet til konkurrence dygtige priser.

Kan du ikke finde en sokkelaffugter som passer til netop dine behov? – Så kontakt os for et uforpligtende tilbud. Vi fremstiller sokkelaffugtere i egen produktion, hvilket betyder, at vi kan tilbyde sokkelaffugtere præcis efter kundens ønsker. 

Sokkelaffugtere er et af vores fokusområder hos Flexi Riste. Således har vi gennem de senere år samlet en hel del ekspertise på området.

Står du og er i tvivl om dine behov når det gælder indkøb af sokkelaffugtere, så kan vi sagtens bistå dig med vejledning. Alt det kræver er, at du tager fat i os gennem vores kontaktside. Den kan du finde her.

På kontaktsiden finder du både emailadresser og telefonnumre på vores dygtige rådgivere og sælgere. Alternativt kan du gribe telefonen og ringe til vores hovednummer på +45 97 13 32 11.

  

Hør Byggeskadefondens anbefalinger til sokkeludluftning i videoen herunder

 

 

 DRIFT & VEDLIGEHOLD

Galvaniserede produkter kræver som udgangspunkt ikke nogen vedligeholdelse, men har normalt mange års problemfri produktlevetid. Det anbefales dog at efterse produkterne som beskrevet nedenfor, specielt hvor de udgør en del af en konstruktion, så som indgangspartier, gangbroer, teknikdæk, platforme og lignende.

Læs mere ved at hente dit datablad på drift og vedligehold af jeres Flexi Sokkelaffugter her